...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Mistrzowskie lody w centrum Gliwic

Historia na ścianach, lody na patyku i kawa pod własnym brandem - rodzinna lodziarnia Klapec właśnie otwarła kolejny punkt pełen smaku i klasy.

“82 metry kwadratowe słodkiego szczęścia” - tak mówi o nowym lokalu współwłaścicielka lodziarni Klapec, Sylwia Nikodon. Poszukiwania idealnego miejsca trwały bardzo długo, tak jak dopracowanie każdego detalu wnętrza. W sobotę 25 lipca oficjalnie została przecięta wstęga nowego miejsca usytuowanego tuż przy gliwickim rynku. To jednak nie pierwszy lokal rodzinnej lodziarni w tym mieście.

 

 

Poprzedni, schowany pod urokliwymi arkadami również w pobliżu rynku nie spełnił się w praktyce, gdyż był za mały na przyjmowanie większej ilości gości. A lodziarnia Klapec od wielu lat przyciąga tłumy. Produkcja i sprzedaż (z pięknym sporym ogródkiem) od 30 lat odbywa się w Łabędach (k. Gliwic). 

- Szukaliśmy miejsca w centrum miasta, które by nawiązywało do historii firmy i które byłoby wygodne dla rodzin, przestrzenne. Mamy tu klimat starówki gliwickiej, nie jest to nowoczesny budynek, tylko miejsce z swoja historią - mówi Sylwia Nikodon.

 


I właśnie to zaplecze - opowieść o wieloletnich działaniach i sukcesach firmy, stało się tu równie ważne jak same lody w witrynie. 

 


-   Tak się złożyło, że przypadkiem poznaliśmy projektantkę wnętrz, którą poprosiliśmy o opinię co do projektu lokalu. Z tego spotkania zrodziła się współpraca. Wreszcie znaleźliśmy kogoś, dzięki komu mogliśmy przełożyć naszą wizję na rzeczywistość. Bardzo nam zależało na tym by pokazać, że nie jesteśmy firmą, która powstała miesiąc temu. Jest naprawdę wiele lokali, które popisują się jako “tradycyjne”, nawet jeśli mają zaledwie kilka lat. Tymczasem my jesteśmy na rynku już prawie trzy dekady i lody to nasza rodzinna pasja i całe życie - dodaje.  

Te słowa znajdują bezpośrednie odbicie w samym lokalu. Konkretnie na jednej z ścian, na której zostały umiejscowione zdjęcia obrazujące ważne momenty w życiu lodziarskiego klany, w tym zwycięstwo na Mistrzostwach Polski w Lodziarstwie podczas Expo Sweet. Kolejną ścianę zdobi wielkie logo, a tuż przy samej witrynie widnieją grafiki, które mają przybliżyć gościom jak pracuje firma - od podstaw, rzemieślniczo. Przede wszystkim dotyczy to lodów, których liczba smaków wyprodukowanych do tej pory już przekroczyła 200. Ale wraz z nowym lokalem pojawiła się także nowość - kawa wypalana przez Klapca pod ich własnym brandem. 

 



-  Współpracujemy z włoską marką, póki co jeszcze dopracowujemy nasz logotyp. 3 rodzaje ziaren wybraliśmy zgodnie z naszymi gustami, kierując się tym jaką kawę sami chętnie pijemy - mówi właścicielka. - Nasza kawa to 100% arabica i nazywa się Bonkava, przez co nawiązujemy do ślaskich tradycji, gdzie do kawy zawsze podawane są jakieś słodkości. 

 


Postawienie na rzemiosło i autorskie produkty to znak rozpoznawczy firmy. Swego czasu jako pierwsi na Śląsku Klapcowie wprowadzili rzemieślnicze lody na patyku oraz torty lodowe. Tradycyjne weselne torty oraz słodkie stoły to kolejna część, którą rozwijają obecnie. Przy tym warto wspomnieć, że nieraz mistrzowskie lody trafiały również na wesela. Z tego powodu Krzysztof Klapec, założyciel i właściciel firmy, skonstruował nawet specjalne urządzenie do wydawki lodów na imprezach - box lodowy, do którego wkłada się termosy, które trzymają, co najmniej, cztery godziny swoja temperaturę. 

 


Tymczasem w skąpanym w pomarańczach, czerni i bieli wnętrzu nowego lokalu w witrynie czeka wybór klasycznych i niecodziennych smaków, których od lat poszukują ślązcy miłośnicy lodów. Rodzina Klapec nie boi się dodawać do swoich smakołyków dojrzewajacych serów, kiełek, buraków, awokado, piwa, maku i innych ciekawych dodatków. Goście nie boją się próbować nowości, bo wiedzą - teraz tym bardziej - że za autorami tych smakołyków stoi kilkadziesiąt lat doświadczenia i ciężkiej pracy. 


Bieżące wydanie czasopisma

Lekko i kolorowo - jesień z nowym Mistrzem Branży. Niebieski chleb, czarna beza, czekoladowa anatomia i desery ze szczawiem - to tylko niektóre smaczki, które znajdziecie na łamach jesiennego wydania.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji